One comment on “Ölandsbilder. 2 havsörnars jakt på storskarv. 2007

  1. Träffades på Öland, jag tror det var vid prärielöparen, och du berättade att du fotat örnar som tar skarv o jag fick din adress för att titta på bilderna. Jag är fascinerad av havsörnarna, deras liv och leverne. Snygg bildserie, det är sällan man får se örnarna jaga så tydligt, än mer sällan som man kan få bilder av det. Men det är ett fint ställe nere på södra udden för örnstudier. Jag fick sedan se en örn ta en prutgås, jag såg inte när den grep den utan först när den fångat den, tappade den i vattnet men gick ner och slog klorna i den igen, flög upp på land. Och sedan började den plocka gåsen så att fjädrar och dun rykte i vinden — medan gåsen levde. Det såg hemskt ut att se hur gåsen låg och sträckte på hals och huvud medan örnen stod på den och långsamt slaktade bytet, började slita köttet ur bröstet. Grym är den vilda naturen. Sedan såg jag örnarnas jakt på de vitkindade gässen vid Sandby, gäss i många 1 000-tals. Fantastiska svärmningar. Och jag lyckades få bilder på gåssvärm med flygande örn mitt ibland dem.
    Några bilder från Öland finns på Naturfotografernas hemsida, info@naturfotograferna.se i kalendern för oktober om du är intresserad.
    Roligt att se bilderna på örnjakten
    hälsar
    Klas-Rune J-son

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *