Butterflies in Sweden

Arbetar f.n. med att bygga upp sidan Fjärilar i Sverige här ovan och ladda upp bilder från säsongen 2012. Det tar sin lilla tid att försöka identifiera de olika arterna, men ska iaf försöka innan säsongen 2013 börjar.

TIPS:
Vitfjärilarna är alltid lite knepiga att artbestämma. Detta är iaf en Rovfjäril. (Uno Unger Det är en rovfjäril. Rent gul på bakvingens undersida skiljer den från rapsfjäril. Den liknande kålfjärilen har mer mörkt runt spetsen av framvingens baksida)

Daniel Green Det stämmer bättre med svartringlad pärlemorfjäril. De kan ha en vit fläck närmast kroppen. Raden av runda ögonfläckar som är ljusa/vita ofyllda på vingens yttre del är också en skiljande karaktär mot prydlig som har mer som små svart punkter där. Formen på de vita pärlemorfläckarna stöder också svartringlad

Inför 2014:
Munkhyttans fjärilsreservat. vid Munkhyttebäcken finns rätt livsbetingelser för de två sällsynta fjärilarna asknätfjäril (Euphydryasmaturna) och väddnätfjäril (Euphydryas aurinia). Både asknätfjärilen och väddnätfjärilen flyger under 3-4 veckor främst under juni månad.
http://www.gavia-stellata.se/grindtorp/docs/munkhyttan-folder.pdf

I naturreservatet Hågadalen-Nåstensnorra, Uppsala del finns en Fjärilsstig med informationsskyltar. Stigen är faktiskt en av de allra artrikaste fjärilsmiljöerna i hela Sverige!
http://www.uppsala.se/Upload/Dokumentarkiv/Externt/Dokument/Fritid_o_natur/Friluftsliv/Folder_ovriga/Fjarilar_folder_2012.pdf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.