Bildblogg September 2011

A 4wh drive to Grängshammar 30/9

Det är ett privilegium att få/kunna ta sin ATV och i maklig takt åka längs smala skogsvägar, med fotoutrustningen och kaffetermosen nedpackade i väskorna på 4wh:ern. Plåta vackra höstmotiv denna underbara Indian summer-day och landa i vackra Grängshammar där motiven aldrig tar slut. Och inte minst att få testa nya objektivet 15-55/2,8. Hä´ä´bare å´njut !!

The Wall:


On the Wall:

Walking the dogs
Motionspromenad över åkrarna, förbi favoritladan, och sen till det stora problemet; minstingen(som inte är så liten längre) vägrar alltid att hoppa in i bilen utan måste lyftas in…..

Dalviksberg. 27/9


Den sena skogspromenaden, in i mörkaste skogen, ger alltid spännande vibbar. Plötsligt så sugs jag in i energiströmmen från skogens eget guld. Klart lysande i dunklet står dom plötsligt där. Kantarellerna.
Kamera Nikon D300s med objektivet 70-200. Tid 0,4sek, fri hand….

Dalviksberg. 26/9


Vid vägens slut finns en bänk, för trötta krumma ben, där man ska sätta sig och… vänta. Hösten är nu uppnådd. Vad är det då som återstår ??

Ensam, ….men stark !!

Rösåsen. 25/9


Höstvy över det mjuka landskapet vid Milsbosjöns sydspets. Som snöbollar ligger de stora ensilagekloten sporadiskt utslängda över åkrarna. Nästan osynliga när snön täcker landskapet.
Bilden är tagen med 16-85:an som jag blev mycket nöjd under dagens fotoäventyr.
Utsikten är från Rösåsens utsiktstorn på c:a 200 m höjd ö. h.
——————————————————————————————————————
Väntar nu på att en ny Nikon FX skall se dagens ljus. Eftersom jag redan sålt min fotoutrustning och insåg att väntan kan bli lång så beslöt jag och frugan oss att köpa en gammal bekanting: En D300 med tillägget s
Kändes bara positivt att få hålla i en D300s igen, som nu tillsammans med den hyfsade 16-85:an kan inspirera till fortsatt plåtande.
——————————————————————————————————————

Jag rekommenderar ett besök hos Polyfoto Borlänge för bästa service 🙂

KLICKA HÄR så är Du där !

——————————————————————————————————————
——————————————————————————————————————

Naglarby.


Nötkråkan från en lite annorlunda fotovinkel, längst upp i toppen på cembratallarna. Men den är så vackert tecknad så det har ingen betydelse. Det är bara att njuta av den vackra gästen.
——————————————————————————————————————