I Backspegeln År 2007

    KLICKA på bilderna för förstoring. Skriv gärna en Kommentar efter bilderna.

dvargrordrom_oland_31.jpg
JUNI MÅNADS BILD 2007
Det går inte att undvika den fantastiska upplevelsen att få se och dessutom fotografera den mycket ovanliga dvärgrördromen.

tornsangare_kopiera1.jpg
JULI MÅNADS BILD 2007
Den underbara ögonkontakten mellan törnsångarna gör att jag väljer denna bild. Som vanligt vid denna årstid fotad på Öland.
Södra Lunden parkeringen den 22/7 -07

mikroinvanare_i_fageltornet1.jpg
AUGUSTI MÅNADS BILD 2007
Tänk att stå i fågeltornet och vänta in några intressanta fåglar som kommer inom ”skotthåll” för kameran, då denna lilla varelse kommer krypande på stakets överliggare. På med makron och plötsligt visar Moder Natur sin förmåga att skapa intressanta och vackra varelser.
Vad den heter vet jag ej. Kanske någon som ser denna bild kan hjälpa mig !
Kllicka på Skriv Kommentar här nedan och berätta !

skruvax_2hs1.jpg
SEPTEMBER MÅNADS BILD 2007
Svårt att välja bild denna månad, men jag fastnar för den sällsynta orkidéen Skruvax som har sin enda skandinaviska växtplats på Öland. Jag är skyldig Jonas Björk ett stort tack för hans tålmodiga guidning till växtplatsen.

solnedgang_over_jordbrukslandskapet_oland1.jpg
OKTOBER MÅNADS BILD 2007
Öland igen förstås. Kvällsdimman kommer smygande och mjukar upp landskapet. Böndernas kvarlämnade redskap som skapar fantasifulla siluetter och den nedgående solen som sakta sjunker ned och försvinner i dimman. Vackert så det känns i hela kroppen.

sparvuggla_dalviksberg_med_byte1.jpg
NOVEMBER MÅNADS BILD 2007
November har inte varit någon ”fotomånad”. Men denna Sparvugglas intensiva besök i trädgården med sitt byte tillhör höjdpunkterna.

Iskristall
DECEMBER MÅNADS BILD 2007
Denna fantastiskt vackra iskristall som levde och växte under julveckan 2007, tills julaftonens blidväder smälte bort vår frostvinter.